#Start

Eigen maaltijden mee op pad

Toaks op het vuur
Water koken voor de maaltijd

Voor onze wandeltochten drogen wij onze eigen maaltijden en snacks. Zo bepaal je zelf wat je gaat eten tijdens een hike en het is bovendien lekkerder dan wat je in de winkel koopt. Het is makkelijk om te doen en ik vind het ook erg leuk. Voor korte wandelingen nemen wij graag gedroogd fruit mee als tussendoortje. Voor meerdaagse hikes bereid ik allemaal verschillende gerechten. Online zijn er veel recepten te vinden, couscous en vegetarische curry zijn een paar van onze favorieten. De afgelopen jaren heb ik met volle tevredenheid een instapmodel droogoven gebruikt. De laatste tijd begonnen de plastic trays kapot te gaan. Dus het was hoog tijd voor een nieuwe droogoven.

Tijd voor een nieuwe droogoven

Gezien wij steeds vaker onze maaltijden drogen had ik nu meer wensen dan voorheen. Mijn wensen waren een instelbare temperatuur, timer en RVS-trays. De eerste twee opties had ik al op mijn oude droogoven, de RVS trays was een nieuwe wens. RVS is beter voor de voedselveiligheid, makkelijker schoon te maken en duurzamer. Omdat ik steeds meer en steeds vaker maaltijden en snacks droog wilde ik ook graag een groter model. Na een uitgebreide zoektocht viel mijn oog op de Vita5 Nobel Pro. Dit is een droogoven die aan al mijn wensen voldoet. Naast de wensen die ik had is dit model ook nog eens compleet in rvs uitgevoerd en komt het van een Nederlands bedrijf. Alles bij elkaar opgeteld kwam ik tot de conclusie dat dit de juiste keuze was en heb ik de droogoven besteld op internet.

Eerste indruk

Vita5 Nobel Pro in onze keuken

Binnen enkele dagen stond er een immens pakket in de woonkamer. Hoewel ik goed naar afmetingen had gekeken was ik onder de indruk van de grootte van de droogoven. Dus snel uitpakken om te kijken wat ik nou in huis had gehaald. Wat mij opviel was de goede bouwkwaliteit, duidelijke led-bedieningspaneel en een glasplaat aan de voorkant om de voortgang van het drogen in de gaten te houden. Met 10 trays die een totale droogoppervlakte van bijna 15m2 geven ben ik onder de indruk van het geheel. Dit is duidelijk een kwaliteitsmachine en ik ben erg blij met deze keuze.

Eerste gebruik

Fruit in de droogoven
Fruit in de droogoven

Snel de 10 trays (39cm bij 39cm) afwassen en daarna de eerste lading fruit in de droogoven. De trays zijn makkelijk in en uit te nemen. Het schuiven is een duidelijk pluspunt t.o.v. van het stapelen zoals ik dat met mijn oude droogoven moest doen. Via het bedieningspaneel is de tijd in stappen van 30 minuten in te stellen tot en met 24 uur. De temperatuur kan met stappen van 5 graden worden ingesteld tussen de 35 en 75 graden. Na het aanzetten van de droogoven begint de ventilator te draaien. Deze machine maakt iets meer geluid dan mijn vorige droogoven maar het geluid is niet storend aanwezig. Wat verder opvalt is de voelbare stijging in de luchtvochtigheid, deze machine laat zijn spierballen gelijk zien. Maar dan de belangrijkste vraag, hoe droogt de machine? Doordat de droogoven een horizontale luchtstroom heeft droogt het voedsel gelijkmatig. Dit was een probleem met mijn vorige droogoven, elke tray droogde anders. Dat is met deze droogoven gelukkig voorbij. Ik hoef niet meer met trays te wisselen en ik kan erop vertrouwen dat het eten goed en gelijkmatig droogt.

Conclusie

Concluderend ben ik heel blij met mijn nieuwe aankoop. De eerste gedroogde snacks waren erg lekker. Dankzij het grote droogoppervlakte heb ik in een relatief korte tijd een mooie voorraad kunnen maken. Het is een professionele machine die doet wat je mag verwachten, het goed en gelijkmatig drogen van voedsel. Dit levert smakelijke maaltijden en snacks op.

De belangrijkste pluspunten zijn voor mij: RVS-trays, groot droogoppervlakte horizontale luchtstroom en de 24-uurs tijdklok.

Mindere positieve punten zijn: de prijs van € 249,00, het missen van een aan- en uitknop en de toch wel forse afmetingen van het apparaat in zijn geheel. Het neemt veel ruimte in de keuken in maar het is het wel waard omdat we er veel gebruik van maken.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie