#Start

Kamperen bij de NTKC in Schaijk

Een van onze favoriete terreinen is de Brobbelbies. Hier is een mooie grote kampvuurplek met een overkapte ruimte op eten te bereiden. En er zijn nog een paar kleine kampvuurplaatsen verdeeld over het terrein. De plekken zijn ruim en goed beschut zodat het gevoel van kamperen in de natuur sterk aanwezig is. Vanaf de camping stap je direct natuurgebied de Maashorst in, dit is perfect voor je dagelijkse wandeling. Ook de verscheidenheid aan soorten bomen en struiken op het terrein zelf maakt het een erg leuke camping. Nou hebben we nog niet alle NTKC terreinen bezocht dus dit is zeker geen eindoordeel. Wil jij ook meepraten over leuke kampeerplekken? Start dan een gesprek op ons forum. Wij zijn eind april weer geweest en dat werd een prachtig weekend.

Vrienden in de natuur

Via verschillende activiteiten die gelinkt zijn aan bushcraft en kamperen hebben we al veel mooie mensen ontmoet. Tijdens ons laatste weekend hebben ook weer genoten van het gezelschap van zowel bekende als onbekende natuurliefhebbers. Weekenden in het kader van bushcraft zijn in onze ervaring altijd heel gemoedelijk. Ik ervaar altijd weer het gevoel van er mogen zijn. Er is ruimte voor je zoals je bent en zoals jij je op dat moment voelt. En dat is een mooie ervaring. Leuke wandelingen, lepels carven en heerlijke gesprekken over het leven. Maar ook veel onzin en lekker eten.

De Maashorst

De kudde heeft altijd voorrang.

Het terrein grenst aan een prachtig natuurgebied waar grote grazers het beheer voeren. De wisenten staan binnen een raster maar je loopt wel tussen de exmoorpony’s en taurossen. In de natuur ben je altijd te gast. Natuurlijk ben je te gast bij de terreineigenaar maar vooral bij de natuur zelf. Het is het “huis” van de dieren en zij beslissen waar je wel of niet kan lopen. Zo kwamen wij op een gegeven moment bij een kruispunt waar op verschillende plekken de taurossen stonden. Je moet veel afstand houden van deze dieren anders kunnen ze onvoorspelbaar reageren. En ze zijn met name voor ons, als mens in het algemeen, onvoorspelbaar omdat we te weinig verstand van hun gedrag hebben. Maar geef dieren de tijd en de ruimte en dan gaan ze vanzelf van het pad af. Zo hebben wij een klein kwartier genoten van deze schitterende dieren en daarna konden we rustig ons pad vervolgen.

Kamp zonder vuur

Perfecte verzamelplek voor je vrienden.

Vanwege de droogte gold er een verbod op open vuur dus helaas konden we dus geen kampvuur maken. Het koken gebeurde voornamelijk op gasbranders en een enkeling had een alcoholstove in de kampvuurring staan. Het was jammer dat de dutch oven niet gebruikt kon worden maar we hebben prima gegeten. Een simpele maaltijd zonder poespas is tortillas gevuld met een opgewarmd prutje van bijvoorbeeld Knorr. Nee, zeker niet zo lekker als een zelf voorbereide en gedroogde maaltijd van Jeroen maar prima voor zo. Er waren kaarsjes in kaarsenhouders in de kampvuurring geplaatst zodat we toch wat sfeerverlichting hadden en het was gelukkig niet koud. Goed gezelschap, lekkere whisky en een speciaalbiertje. Wat wil een mens nog meer op zo’n moment?

Tarpen en tenten

Twee volwassenen en twee honden hebben hier een heerlijk thuis.

Wij kamperen graag heel basic met een bivak of een tarp maar dit weekend hebben we weer de tent gepakt. Vanwege het mooie weer hadden we bovenkant er niet opgedaan en zo sliepen we toch onder de mooie sterrenhemel. Een groot voordeel van een tent is dat onze honden in de nacht los bij ons kunnen liggen. En een beetje extra privacy op een kampeerterrein vind ik ook niet erg. Al zagen een aantal kampen zonder tent er wel weer erg leuk uit. Ik krijg zo wel weer zin om te gaan hiken in bijvoorbeeld de Vogezen of Scandinavië waar je mag bivakkeren in de natuur. Gauw maar weer beginnen met een plan maken of vrij nemen en gewoon gaan! Gelukkig ligt het volgende plannetje alweer klaar en slapen we gauw weer buiten met de honden.

Tot de volgende blog.

Sabine

Geef een reactie